در حال بارگذاری ...
اصغر خلیلی:

قم در حوزه نمایش نخبه پرور است

گفت و گو با اصغر خلیلی داور بازبینی نوزدهمین جشنواره تئاتر استانی قم

اصغر خلیلی نویسنده، طراح و کارگردان، دانش آموخته نمایش است که در آثاری همچون نظمیه زنان، الیور تویست، یادداشتی برای سهراب، راپورتهای شبانه دکتر مصدق، میراث و...به عنوان نویسنده طراح و کارگردان حضور داشته است.

 بازبینی نمایش های نوزدهمین جشنواره تئاتر استانی قم ۱۳ مردادماه پایان یافت.حضور اصغر خلیلی در قم به عنوان کارشناس داوری بهانه ای شد تا با او به گفت و گو بنشینیم.

 

 با توجه به اینکه سال ۱۳۹۰ نیز شما بعنوان داور در استان حضور داشتید پیشرفت تئاتر استان چگونه است؟

رشد خوبی داشته است به ویژه حضور جوانان و نسل جدید تئاتری در استان قم ولی برای من کمی سوال برانگیز شد که چرا از شهرستانهای استان قم هیچ گروهی شرکت نکرده است. 

 

حضور جوانان در آثار شرکت کننده را چگونه ارزیابی کردید؟

ابتکار بخش تجربه های نو در جدول انتخاب آثار و تعدد هنرمندان جوان و خلاق از سوی حوزه هنری نشان دهنده آینده خوب و درخشان در گستره نمایش استان قم است زیرا تعامل و همکاری  انجمن نمایش با دیگر دستگاهها نوید بخش حضور مدیریت هنری کار آمد است.

 

با توجه به اینکه شاهد سطح نویسندگی و کارگردانی این دوره از جشنواره بودید نکات قابل تامل در این رابطه چیست؟

ضمن تقدیر و احترام به کلیه نویسندگان و کارگردانان حاضر در این دوره از جشنواره یادآوری دو نکته را ضروری است ۱- اگر اَشکال مختلف اجرایی یک نمایش را همانند مسیر راهی که دارای ۱۰ ایستگاه است فرض کنیم باید برای رسیدن به ایستگاه آخر به ترتیب ایستگاه های قبلی سپری شود. انتخاب متن و عوامل اجرایی اولین مرحله ارزیابی یک کارگردان است  ۲- کارگردان شایسته است براساس بضاعت موجود تصمیم بگیرد و اما بدلیل کمبود شدید نویسنده بومی، در پیشگاه نویسندگان عزیز به احترام می ایستم و کلاه از سر بر می دارم

 

حضور بازیگران در این جشنواره چگونه بود؟

 بازیگرانی را در این مرحله از جشنواره دیدم که مرا شگفت زده کرد و بسیار خوشحالم که حضور بازیگران مستعد و خلاق همانند سالهای نه چندان دور و اخیر استان قم بسیار افتخار آمیز است همچنین حضور بانوان در این جشنواره به عنوان کارگردان و بازیگر خوب و رو به تعالی بود.

 

چه راهکاری جهت بهبود امور پیشنهاد می دهید؟

قم در حوزه نمایش نخبه پرور است و با وجود اساتیدی چون دکتر نظری، استاد فدایی حسین و دیگر صاحب نظران حوزه نمایش حمایت مدیران فرهنگی استان بهترین ریل گذاری فرهنگی را حادث می شود و این دور از ذهن نیست.




نظرات کاربران