در حال بارگذاری ...
گفت‌وگو با اصغر نوبخت

24 گروه نمایشی، متقاضی حضور در جشنواره استانی تئاترِ قم شده‌اند

اصغر نوبخت، دبیر بیست‌وسومین جشنواره استانی قم می‌گوید ۲۴ گروه نمایشی جهتِ بازبینیِ کارشان در جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند که در نهایت ۱۸ گروه نمایشی، روزهای ۴ و ۵ آبان در حضور هیئت انتخاب اجرا خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در قم، اصغر نوبخت از هنرمندان پیشکسوت هنرهای نمایشی، به عنوان دبیر بیست‌وسومین جشنواره استانی تئاتر قم منصوب شده‌است. او که سابقه چند دوره ریاست انجمن هنرهای نمایشی قم و عضویت در شورای نظارت بر نمایش قم را در دارد، پیش‌تر نیز دبیری جشنواره استانی تئاتر قم را در دوره‌های هجدهم تا بیستم تجربه کرده بود.

نوبخت درباره فعالیت‌های دبیرخانه بیست و سومین جشنواره تئاتر استانی قم توضیح داد: «ما در آغازین روزهای فعالیتِ این دوره از جشنواره، به همراهِ مسئولینِ کمیته‌های اجرایی، به دیدارِ دکتر نظری، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی رفتیم. سپس جلساتی با حجت‌الاسلام‌والمسلمین طباطبایی، مدیرعامل سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم تشکیل دادیم. نشست با حسن دلیر، معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی فرحناک، رئیس سابق انجمن هنرهای نمایشی استان و احمد سلیمانی مسئولِ واحد نمایشِ حوزه‌ هنری از دیگر فعالیت‌هایی بود که انجام شد. همچنین جلسه با محمدرضا شاه‌مردی، کارشناسِ روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان و دیدار با علیرضا آغاز، مدیرِ سینما ونوس، از مهم‌ترین رویدادهایِ چند ماهِ گذشته بود.»

او درباره چگونگیِ استقبال هنرمندان از جشنواره افزود: «هنرمندانِ تئاترِ استان، باوجود اینکه فراخوان دیر منتشر شد، اما سنگِ تمام گذاشتند و با وجودِ فرصتِ کوتاه، ۲۴ گروه نمایشی جهتِ بازبینیِ جشنواره اعلام آمادگی کردند؛ در نهایت ۱۸ گروه نمایشی، روزهای ۴ و ۵ آبان در حضور هیئت انتخاب اجرا خواهند کرد.»

نوبخت، زمان برگزاری جشنواره را ۷ لغایت ۱۱ آذرماه اعلام کرد و دلیل این تأخیر را هم‌زمانی برگزاری کنگره ملی شهدای قم در آبان ماه دانست.

این هنرمند، در معرفی بخش‌های مختلفِ جشنواره گفت: «بخشِ صحنه‌ای و بخشِ خیابانی به‌صورت رقابتی برگزار خواهد شد و احتمالاً تجربه‌های جوان از بخش‌های اصلیِ بیست و سومین جشنواره تئاتر استانی قم است.»

او از اجرای ۵ نمایشِ سه‌دقیقه‌ای در مراسمِ اختتامیه خبر داد و افزود: «به سه برگزیده‌ این بخش هم جوایزی اهدا خواهدشد.»

نوبخت در ادامه به برپایی چند غرفه با نام‌های سلامت (جهت تقدیر از مدافعان سلامت)، صنایع‌دستی موسسه خیریه، صنایع‌دستی زندانیان در حاشیه جشنواره اشاره کرد و ادامه داد: «اجرای نمایشِ کودکانِ اتیسم و اجرای یک نمایش از زندانیان، در حاشیه این جشنواره از رویدادهای حائز اهمیت هستند.»

دبیر بیست و سومین جشنواره تئاتر استانی قم از همراهی دکتر عموزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با این رویداد قدردانی کرد و افزود: «برای اولین بار است که سالن‌های اجرایی به‌صورت رایگان در اختیار گروه‌ها قرار می‌گیرد و کارگردانان دغدغه اجاره سالن را ندارند و بلیت‌هایی که در جشنواره فروخته می‌شود به گروه‌ها تعلق می‌گیرد.»

او ادامه داد: «تمامی هزینه‌های مالیِ جشنواره به عهده‌ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم است.»

این هنرمند با تأکید بر حمایت سازمان فرهنگی-هنری-ورزشی شهرداری قم از جشنواره استانی تئاتر افزود: «باوجوداینکه هیچ‌کدام از نمایش‌ها به‌طور ویژه مربوط به شهروندی و شهرداری نیست اما این سازمان در زمینه‌ تبلیغاتِ شهری و نصبِ بنر و ... قول مساعدت و همکاری داده است.»

اصغر نوبخت با اشاره به اهمیت پورتال‌های استانی سایت ایران تئاتر، توضیح داد: «پورتال‌های استانی برای هنرمندانِ سراسرِ کشور، همانندِ کتابِ الکترونیکیِ تاریخِ تئاتر ایران است که حتی در آینده قابلیت تبدیل‌شدن به کتابِ تاریخِ تئاتر را نیز دارد.»

او افزود: «در شهرستان‌ها شاهد جشنواره‌های متعدد، مانند طنز، نمایشنامه‌خوانی، خیابانی و ... هستیم که حتماً باید تمام اتفاقات در پورتال استانی ثبت شود و اگر کوتاهی انجام شود، صد در صد این رویداد هنری، برای آیندگان فراموش خواهد شد و این فراموشی نتیجه‌ای جز کم توجهی و بی‌مهری به زحمات هنرمندان در آن برهه از زمان را در بر نخواهد داشت.»

 




مطالب مرتبط

گفت‌وگو با عضو هیئت داوران بخش خیابانی جشنواره استانی تئاتر قم

اصغر نوبخت: رشد هنرجویان در گرو بهره‌گیری از تجارب پیشکسوتان است

اصغر نوبخت، عضو هیئت داوران بخش خیابانی جشنواره استانی تئاتر قم بر لزوم بهره‌گیری از تجارب هنرمندان حرفه‌ای و پیشکسوت در تربیت هنرجویان تأکید دارد و می‌گوید اگر هنرمندان پیشکسوت و حرفه‌ای در کنار هنرجویان نباشند هنر تئاتر ارتقا پیدا نمی‌کند.

|

گفت‌وگو با عضو هیئت انتخاب بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم

سیدحسین فدایی حسین: اولویت انتخاب آثار تکنیک و فرم اجرا بود

سید حسین فدایی حسین عضو هیئت انتخاب بیست‌وچهارمین جشنواره استانی تئاتر قم در خصوص معیارهای داوری آثار راه‌یافته به بخش مسابقه جشنواره، می‌گوید در درجه اول کیفیت هنری اثر اهمیت داشت و در مراتب بعدی به جنبه‌های دیگری مانند مفهوم، محتوا و طرح مسائل روز توجه شده است، بنابراین ...

|

نظرات کاربران