در حال بارگذاری ...
...

میرصادقی:

شهدای مدافع حرم و خانواده های آنها دغدغه من است

میرصادقی:

شهدای مدافع حرم و خانواده های آنها  دغدغه من است

گفتگو با سید سعید میر صادقی، کارگردان نمایش «کسی که مثل هیچکس نیست» با محوریت شهدای مدافع حرم

سید سعید میر صادقی، متولد ۱۳۵۹ صادره از قم، دارای مدرک لیسانس ادبیات و سرپرست موسسه تئاتر پرواز استان قم است. کار نمایش را از سال ۱۳۷۶ شروع کرد و دوره های نمایش را در حضور علی سبحانی  و دکتر کاظم نظری گذراند. در مجتمع نور، گروه باران را تشکیل داد و چند کار را از سال ۷۸ تا ۸۲  آماده کرد. ۲۴ نمایش را در محضر رسول صانعی، سید جواد طاهری، علی سبحانی، رضا ابوذر، حمید عطارد و مصطفی قربانی بازی کرد. کارگردانی چند اثر از جمله «یاد یاران»، «حقیقت بهمنیار»، «داروگیر پهلوان» در جشنواره دانشجویی رتبه سوم را کسب کرد. بازی در چند اثر از جمله «پروانه در آتش» سید جواد طاهری، «واقعه در واقعه» رضا ابوذر و «یا لثارات الحسین» به کارگردانی ابوالفضل محمدزاده. میرصادقی بیش از بیست اثر نمایشی و دهها اثر تصویری را در رزومه هنری خود دارد و در فیلم سینمایی «شیار ۱۴۳» و «اشیا از آنچه می بینید، به شما نزدیکترند» به کارگردانی نرگس آبیار به عنوان دستیار تهیه کننده حضور داشته است.نمایش «کسی که مثل هیچکس نیست» منتخب نوزدهمین جشنواره تئاتر استانی قم به کارگردانی وی روی صحنه است به همین بهانه گفتگویی انجام شده که در ادامه می خوانید.

 

در مورد نمایش «کسی که مثل هیچکس نیست» توضیح بدهید؟

قصه این کار از ورود شهید مدافع حرم به زندگی اشخاصی است که هر کدام دغدغه خاص خودشان را دارند و با حضور این شهید، جهت دهی روشنی در زندگیشان اتفاق می افتد و در یک نقطه از مکانی پازلهای این روایت در کنار هم قرار می گیرد.

 

ایده این کار از کجا آمد؟

به دلیل ارتباط با خانواده های مدافعان حرم و علاقه مندی به تولید یک اثر نمایشی ارزشی با همین موضوع  از یک سال پیش پیگیر یک متن خوب شدم تا به این نمایشنامه رسیدم و تولید و تمرین را با همکارانم شروع کردیم.

 

چرا محوریت ماجرا به شهید مدافع حرم کشیده می شود؟

من به لحاظ کار فرهنگی که دارم، به خانواده مدافعان حرم سر میزنم و به شدت پیگیر کارهای مدافع حرم بودم و همیشه دغدغه من بود که در زمان جنگ تحمیلی حالت یکدستگی بود، اما در مورد مدافعان حرم، توجیه خوبی برایش نبود به همین دلیل به این مورد پرداختم. شهید علی اکبر عربی که در یکی از کارهای ما بازی کرد و سال بعد شهید شد. تا زمانی که حادثه چهارشنبه تروریستی که در حرم امام و مجلس اتفاق نیفتاده بود، نگرش عده ای در مورد مدافعان حرم به گونه ای دیگر بود. اما پس از این حادثه، دیدگاهشان تغییر کرد و چقدر خوب است که با این موضوع بهتر برخورد می شود. البته جا دارد یادی از شهید مدافع حرم، شهید محسن حججی کنیم دلاورمرد و پاسدار حریم اهل بیت (ع) که در همین چند روز اخیر به شهادت رسید.

 

 در مورد ساخت و پیگیری شما برای پلاتوی ماه در فرهنگسرای جوان هم توضیح بدهید؟

به دلیل اینکه در فضای تئاتر قم، مکان نمایش موجود نبود، در صدد مکانی برای این کار برآمدم  که پس از هماهنگی با استانداری، ۲ سال ساخت آن طول کشید.از طراحی و ساخت تا کارهای نهایی با خود من بود. حدود ۱۰۰ نمایش در پلاتوی ماه اجرا شده که البته رئیس سازمان ملی جوانان در زمان ساخت آقای مجدالدین معلمی، بودند و با همت و همراهی ایشان و علاقمندی های من بود که این پلاتو آماده شد و به دلیل آکوستیک بودن فضای پلاتو، این مکان جهت اجرای نمایش ساخته شد.

 

از دیگر عوامل نمایش و زمان نمایش بگویید؟

این نمایش به نویسندگی سید علی موسویان با بازنویسی مینا کریمی، مشاور کارگردان صدیقه مشایخی و بازی مهدی رکنی، محمد کربلایی، سمیه زاهدی، فرزانه خانمحمدی، صادق مقدسیان، دنیا ملکی از ۲۱ تا ۲۷ مرداد ماه در پلاتوی ماه فرهنگسرای جوان واقع در انتهای خیابان خاکفرج روی صحنه است. همچنین از دیگر عوامل نمایش می توان به ابوالفضل بلغندر بازیگردان، طراح صحنه، امیر ظباطبایی مسئول نور و صوت و محسن صلواتی مسئول گروه اشاره کرد.

 

 حرف پایانی دارید، بفرمایید.

من این کار را خالصانه تقدیم می‌کنم به خانواده های مدافع حرم، به این دلیل که در حوزه خانواده های آنها اجحاف شده و امیدوارم که تولیدات زیادی در رابطه با آنها داشته باشیم و بچه ها و خانواده‌ آنها باید به عنوان قهرمان معرفی شوند.‌ برنامه ما این است در اجراهای نوزدهمین جشنواره تئاتر استانی که از ۱۶شهریور ماه برگزار خواهد شد، بتوانیم از خانواده های این شهیدان برای دیدن این نمایش دعوت به عمل بیاوریم. از حمایت مسئولین و مدیران تئاتر استان تشکر می کنم و از مردم عزیز می خواهم که با دیدن این اثر ارزشی، به ما انگیزه مضاعف بدهند تا کارهای فاخر بیش از پیش تولید شود.