در حال بارگذاری ...
رییس انجمن هنرهای نمایشی استان قم:

بازگشایی‌ها هیچ گره‌ای از مشکلات تئاتر قم باز نکرد

علی فرحناک ، رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان قم در گفتگو با ایرنا از مشکلات هنرمندان هنرهای نمایشی استان قم در دوران کرونا گفت.

 به گزارش تئاتر قم به نقل از ایرنا ، رییس انجمن هنرهای نمایشی قم گفت: بازگشایی و آغاز مجدد فعالیت سالن‌های نمایش با مصوبه ستاد ملی کرونا، با توجه به هزینه‌های زیاد تئاتر و ایجاد محدودیت برای اجرای نمایش‌ها، هیچ گره‌ای از مشکلات تئاتر قم باز نکرد.

علی فرحناک درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، سالن‌های نمایش تنها مجاز به استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت خود بوده که این موضوع موجب شده تا هنرمندان استان رغبتی برای تولید آثار نمایشی در این شرایط نداشته باشند.

وی با بیان اینکه وعده اداره کل فرهنگ  و ارشاد اسلامی برای جبران بخشی از خسارت های وارده به هنرمندان استان تاکنون محقق نشده‌است، ادامه داد: با توجه به هزینه‌های زیاد تئاتر برای اجاره سالن و تبلیغات، محدودیت های ایجاد شده برای اجرای نمایش ها موجب شده تا تولید آثار نمایشی هیچگونه صرفه اقتصادی نداشته باشد.

رییس انجمن هنرهای نمایشی قم گفت: انتظار این است که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با تامین بخشی از هزینه‌های تولید آثار نمایشی مانند کمک به پرداخت هزینه کرایه سالن نمایش، به کمک تئاتر استان بیاید.

وی با اشاره به بازگشایی سالن‌های نمایش از ابتدای تیرماه سال‌جاری، افزود: با گذشت  ۵۰ روز از بازگشایی سالن‌های نمایش تاکنون تنها یک اجرا درقم به روی صحنه رفته‌است که با توجه به محدودیت های لازم برای رعایت پروتوکل های بهداشتی در عمل به یک شکست بزرگ برای آن نمایش ختم شد.

فرحناک با تاکید بر لزوم اهتمام و توجه مسئولان فرهنگی استان برای گره‌گشایی از شرایط کنونی هنرمندان و فعالان تئاتر قم اظهار داشت: بارگذاری فیلم‌های نمایش ضبط شده در فضای مجازی و فروش بلیط برای این آثار از جمله پیشنهادات ارائه شده به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جبران بخشی از خسارت های وارد به فعالان تئاتر قم بود که متاسفانه مورد موافقت قرار نگرفت.

رییس انجمن هنرهای نمایشی قم ادامه داد: درحالی که این موضوع توسط مسئولان فرهنگی استان مورد قبول واقع نشد که چنین پیشنهادی نیز در تهران مطرح و پس از اعلام مخالفت معاونت سینمایی، مسئولان استان تهران با برگزاری جلسه‌های مشترک موضوع را حل کردند به گونه‌ای که شاهد بارگذاری فیلم‌های نمایش ضبط شده در فضای مجازی و فروش بلیط برای این آثار در تهران هستیم.

وی گفت: توقع این بود که مسئولان قم نیز به جای اکتفا به گفتن نداشتن دستورالعمل در این زمینه، پیگیر پیدا کردن راهکار مناسب می‌بودند چرا که موفقیت تهران در این زمینه، نشان از امکان پذیر بودن رسیدن به راهکار مناسب شاهد بارگذاری فیلم های نمایش ضبط شده در فضای مجازی است.

فرحناک، ادامه داد: محدودیت‌های بودجه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل درک است ولی پیگیر بودن و بسترسازی برای حل مشکل تئاتر قم علاوه بر دلگرمی هنرمندان استان، به طور قطع منجر به پیدا کردن راهکارهای مناسب برای جبران بخشی از خسارت های وارده به هنرنمایشی استان می‌شود.

رییس انجمن هنرهای نمایشی قم با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی گروه‌های نمایش استان در وضعیت کیش و مات قرار گرفته و هیچ حرکتی نمی توانند بکنند بیان داشت: برگزاری جشنواره تئاتر خیابانی با توجه به اجرا در فضای باز و امکان رعایت بهتر پروتکل‌های بهداشتی از دیگر پیشنهادات انجمن است که هنوز مسئولان مرتبط پاسخی نداده اند.

وی ادامه داد: ادامه شرایط کنونی موجب شده تا تنها خانه نمایش خصوصی استان به دلیل ناتوانی در تامین هزینه‌ها، تصمیم به تعطیلی کامل این مکان کند.

به گزارش ایرنا، وجود ۵۰۰ هنرمند تئاتر، ۲۰ استاد هنر تئاتر و ۷۰ لیسانس تئاتر در حوزه‌های مختلف کارگردانی، نمایشنامه‌نویسی، طراحی لباس، طراحی صحنه و گریم از جمله ظرفیت‌های تئاتر استان قم است.

تئاتر قم در زمینه‌های مذهبی- آئینی، کودک و نوجوان و دفاع مقدس ید طولایی داشته و اساتید و پیشکسوتان زیادی در این شهر تلاش فراوان برای تئاتر استان و کشور را متحمل شده‌اند.




نظرات کاربران